Nieuwe vloer? 3 redenen om voor een gietvloer te kiezen

Designlovers en interieurspecialisten zijn het erover eens: gietvloeren zijn terug van nooit weggeweest! Deze trendy vloeren vormen dan ook de basis van veel nieuwe woninginrichtingen. 3 Redenen waarom een gietvloer dé ultieme keuze is binnen je interieur.

 

1.      Strakke designmogelijkheden

De vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning. Je wilt natuurlijk een vloer die past bij je huidige interieur of het nieuwe interieur dat je voor ogen hebt. Gietvloeren passen bij bijzonder veel verschillende woonstijlen, van modern tot landelijk. Zet de toon met een strakke egale kleur of juist een gemêleerde uitstraling. Zo creëer je de dynamische look and feel die je voor ogen hebt.

 

Wat dacht je van een gietvloer in betonlook? Door tijdens het gietproces twee kleuren te mengen ontstaat een vloer die zowel chic als industrieel oogt. Door deze aanpak is geen design hetzelfde. Over custom-made gesproken!

 

Van subtiel tot uitgesproken – met de juiste vloerafwerkingen leg je de nuances daar waar je ze wilt hebben. Zo zorgt een gietvloer met een licht matte touch voor een mooi contrast in combinatie met hoogglans meubelen. Liever een opvallende basis leggen? Met hetzelfde gemak accentueert een kleurrijke, glanzende gietvloer op vergelijkbare wijze vintage gestoffeerde zitmeubelen.

 

 

2.     Zeer onderhoudsvriendelijk

Dat je met een gietvloer een prachtig design in huis haalt, betekent niet dat je in hoeft te leveren op wooncomfort. De stijlvolle gietvloeren van vloer- en coatingspecialist HIM vloeren combineren het beste van twee werelden en zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. De vloeren zijn volledig naad- en voegloos en bovendien vloeistofdicht.

 

Kortom: voel je vrij! Kinderen die knoeien? Huisdieren met modderpootjes? Een feest gevierd? Met een stofwisser en een in water oplosbaar reinigingsmiddel schittert de vloer binnen no time weer als vanouds. Vuil, voetstappen en vlekken verwijder je met het grootste gemak. Alsof er nooit iets gebeurd is. Hygiëne ten top.

 

 

3.     Goede stootvastheid

Zowel polyurethaan als epoxy gietvloeren kunnen goed tegen een stootje. Ook bij intensief gebruik blijven de vloeren in uitstekende conditie.

 

Laten we eerlijk zijn: een ongeluk zit in een klein hoekje. Laat je keukengerei op de grond vallen? Mors je met koffie of kleverige frisdrank? Bij een laminaat- of parketvloer, plavuizen of tapijt is de kans op beschadigingen dan behoorlijk groot. Een barst, deuk of verkleuring laat zich niet zomaar verhelpen.

 

Dankzij hun stevige beschermlaag zijn gietvloeren goed tegen opgewassen tegen deze situaties. Even een doekje erover en klaar!

 

gietvloer

Trendy gietvloer voor elke woning

De gietvloeren van HIM zijn ideaal voor gebruik in verschillende woonruimtes. In keukens, bad- en toiletruimtes zijn de stevige epoxyvloeren de eerste keuze. In de woonkamer is vooral de licht-elastische polyurethaanvloer geschikt vanwege zijn betere loopcomfort.

 

HIM werkt voor het aanbrengen van gietvloeren samen met vakkundige applicateurs. Zo zorgt HIM ervoor dat in elk huis de perfécte gietvloer komt te liggen.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 102