Inrichting
huis kopen met tuin

De waarde van je huis verhogen? Let op je tuin!

Wekenlang heb je opgeruimd, de laatste klusjes gedaan en de instructies van de makelaar opgevolgd. Je huis is er klaar voor: het heeft een frisse uitstraling, oogt neutraal en is verkoopklaar. Laat de fotograaf maar komen!

Maar voordat je dat doet.… heb je wel aan de tuin gedacht? Een goed verzorgde tuin is de kers op de taart, de aanvulling op je huis. En, niet onbelangrijk, waarde verhogend bij de verkoop. Bovendien kan een rommelige tuin afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van jouw zorg voor het huis. Zorg er daarom voor dat je ook tuin netjes is. Wees gerust, dat hoeft helemaal niet zo veel tijd in beslag te nemen. In de tips hieronder geef ik je wat voorbeelden voor snel resultaat.

 

Do’s & dont’s voor de tuin

Om het je gemakkelijk te maken, krijg je hierbij enkele ideetjes om de tuin er op een simpele manier verzorgd en gezellig uit te laten zien:

 

Wat denk je bijvoorbeeld van:

  • Het neerleggen van stoelkussens in de tuinstoelen

Het ligt misschien voor de hand, maar toch wordt het in de hectiek van de fotoshoot vaak vergeten. En dat terwijl stoelkussens zorgen voor een instant ‘ga lekker zitten- gevoel’. Dat een kijker zich welkom voelt, is een belangrijk aspect van een bezichtiging. Dat geldt uiteraard voor in de woning, maar ook voor in je tuin. Dus toch maar even die kussens pakken!

 

  • Het neerzetten van een houten tuinbankje

Meerdere zithoekjes zijn altijd goed. Ook als je niet veel ruimte hebt, is er ongetwijfeld een plekje voor een houten tuinbankje. Zet er bloeiende plantjes op of leg er fleurige kussens op en je hebt weer echte eyecatcher in de tuin. Bovendien creëer je zo op een eenvoudige manier een extra zithoek en lijkt je tuin groter. Vul het eventueel aan met een vuurkorf om het plaatje compleet te maken en de sfeer voor lange zomeravonden is er direct.

 

  • Snoei!

Afhankelijk van het seizoen, kan het aan te bevelen zijn om te snoeien. Het ziet er meteen opgeruimd uit en creëert overzicht en ruimte.

 

  • Maai het gras

Vergelijk het met als je zelf naar de kapper gaat. Je ziet er dan ook frisser uit, nietwaar? Gras dat korter is, is bovendien vaak net even wat groener. En wist jij dat een blauwe lucht in combinatie met een groene omgeving beter verkoopt?

 

  • Ga met de hogedrukreiniger aan de slag

Niet het leukste klusje, wel een groot resultaat. Met een hogedrukreiniger ziet je terras er weer als nieuw uit.

 

Met deze tips ben je al een heel eind op weg. Als je een middag stevig aanpakt, krijg je al veel gedaan. Vergeet ook niet: deze tijdsinvestering betaalt zich terug bij de verkoop van je huis. Succes!

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diane Van Beek
Load More In Inrichting

Facebook Comments

Check Also

De zoektocht naar de ideale eettafel

Okay, eerlijk is eerlijk. Het start allemaal best ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl