5 creatieve oplossingen met shutters

Shutters zijn enorm hip. En dat is niet zo gek. Shutters geven sfeer en ze geven je de mogelijkheid om te spelen met licht en privacy die je op dat moment wilt. Daarnaast zijn shutters uitermate geschikt om warmte buiten of juist binnen te houden. Om die reden zie je tegenwoordig steeds vaker shutters als raamdecoratie. Maar, wist je dat shutters op veel meer manieren dan alleen raamdecoratie kunt gebruiken?

Daarom in dit blog: 5 creatieve oplossingen met shutters.

 

Shutters als roomdivider

Veel jaren dertig woningen hebben en suite deuren om verschillende ruimtes van elkaar te scheiden. Veel mensen houden van deze gezellige en knusse sfeer. Als je nu geen jaren dertig woning hebt, maar wel op een knusse manier een ruimte wilt verdelen, dan zijn shutters bij uitstek geschikt. Misschien niet het eerste waar je aan zou denken misschien. Perfect om de open keuken af te sluiten, tussen de hal en de woonkamer, de woonkeuken en de speelkamer of de eetkamer en de woonkamer. 

 

Kastdeur shutters

Een ingebouwde kast wordt pas echt prachtig met stijlvolle shutters als kastdeuren. In een kast aan een lange wand is je kleding opgeborgen achter luxueuze deuren. Het voordeel van shutters als kastdeuren is dat de kast kan ventileren en de kleding kan ademen.

 

Meubels met shutters

Een tv-kast, bureau, buffetkast en zelfs een salontafel, voor een echt eilandgevoel maak je deze meubels af met deuren van shutters. Zo zijn je spullen uit het zicht, perfect voor een opgeruimd gevoel. De lucht van de shutters geven je meubels een frisse stijl, ideaal als je dol bent op een zomers gevoel in huis.

 

Buitenshutters

Rijdend richting het zuiden, kun je er niet omheen: luiken. Zuid-Europeanen houden zomers maar al te graag de warmte buiten en hun woning koel door de luiken te sluiten. De luiken hebben vaak prachtige (pastel) kleuren. Denk jij erover om luiken aan te schaffen? Overweeg dan eens shutters als luiken. Het grote voordeel is dat je kan spelen met het licht en dus de warmte. Om over het stijlvolle effect van shutters aan je woning nog maar te zwijgen. 

Vragen aan je hypotheekadviseur: dit wil je zeker weten

Veelzijdigheid

Shutters zijn enorm veelzijdig en voor vele situaties geschikt. Dus als jij gek bent op een zomerse sfeer, dat echte eilandgevoel, dol bent op je privacy en het fijn vindt om te spelen met licht, dan kunnen shutters in, om of aan je woning niet ontbreken.

Mieke Verhoef
Mieke Verhoef

Mieke Verhoef freelance copywriter. Zij werkte voor een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, verzekeringsbranche en woningmarkt. Mieke schrijft voor bedrijven die het leven (financieel) beter, bewuster, duurzamer en gezonder maken. In haar blogs voor Huislijn deelt Mieke haar kennis, geeft ze tips en gaat ze in op uiteenlopende vraagstukken over wonen en verzekeringen.

Artikelen: 19