Aan tafel! 3 tips voor de perfecte eetkamerstoel

Of je nu fan bent van een industriële woonstijl, liever gaat voor retro, helemaal zen wordt van een basic stijl, je hart ophaalt bij een bohemian sfeer, een klassieke stijl aanbidt of liefde voelt voor een natuurlijke woonstijl, eetkamerstoelen van leer passen in bijna elk interieur. Op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Deze 3 tips helpen je bij het vinden van de perfecte stoelen.

 

1. Let op de uitstraling

Natuurlijk wil je dat de stoelen passen bij je woonstijl. Daarom let je op de kleur van de leren stoelen. Maar er zijn meer trucs die je helpen om stoelen te vinden die matchen bij je stijl:

  1. Let op de poten. Grove poten passen goed binnen een industrieel interieur. Stoelen met speelse poten die wijd uitsteken doen het goed in een natuurlijke stijl.
  2. Wel of geen armleuningen? Eetkamerstoelen van leer met armleuningen schuif je aan een retrotafel, klassieke eettafel en een eettafel in bohemian sfeer. Stoelen zonder armleuningen doen het goed in ruimtes die wat luchtiger zijn ingericht. In een basic stijl bijvoorbeeld.

 

2. Voor welk doel gebruik je de stoelen?

Snel ontbijten, uitgebreid de krant lezen, lang tafelen of een spelletje aan tafel met het gezin, vraag jezelf af hoe intensief je de stoelen gebruikt. Ben je op zoek naar een leuke speelse stoel of krukjes van leer die je gemakkelijk bij schuift en waardoor de inrichting rondom de tafel wat luchtiger wordt? Of zoek je een luxueuze stoel waarop je urenlang kan tafelen? Bepaal dat voordat je gaat shoppen. En blijf daar op focussen. Zo voorkom je dat je een stoel koopt waar je als een blok voor viel maar die totaal niet bij je doel past.

In onze blog sectie “interieur” vind je nog veel meer tips om je huis gaaf in te richten

3. Hoe onderhoudsvriendelijk zijn de stoelen?

Last but not least: beoordeel de stoelen die je wilt kopen op onderhoud. Hoe onderhoudsvriendelijk zijn ze? In tegenstelling tot stoffen stoelen, zijn leren stoelen uitermate onderhoudsvriendelijk. Vlekken hebben vaak geen kans. Even vegen met een doekje en weg is het. Leren stoelen zijn daarnaast erg stevig en omdat het een natuurproduct is, heeft het leer een unieke uitstraling. Laatste tip: onderhoud je stoelen daarnaast met een was of olie die past bij de leersoort. Zo heb je extra lang plezier van je eetkamerstoelen van leer!

 

Mieke Verhoef
Mieke Verhoef

Mieke Verhoef freelance copywriter. Zij werkte voor een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, verzekeringsbranche en woningmarkt. Mieke schrijft voor bedrijven die het leven (financieel) beter, bewuster, duurzamer en gezonder maken. In haar blogs voor Huislijn deelt Mieke haar kennis, geeft ze tips en gaat ze in op uiteenlopende vraagstukken over wonen en verzekeringen.

Artikelen: 19