In 3 stappen een gezellige woonkamer voor winterse dagen

De winter is de tijd waarin je met dikke sokken op de bank kruipt, kleedje over je heen en een nieuwe aflevering van je favoriete Netflix-serie start of aan de keukentafel onder het genot van heerlijk geurende thee een bordspel speelt. Kortom, jezelf terugtrekken in je woning en de buitenwereld aan je voorbij laten gaan. Volop genieten van en met je geliefden op die ene plek waar je helemaal jezelf kan zijn. Thuis. Alle reden om je woning een knusse en gezellige sfeer te geven. Lees hoe je dat in 3 eenvoudige stappen doet.

 

Cocooning

De winter is het seizoen van cocooning.Het knusjes thuisblijven’, aldus Van Dale en ‘dat je knus en gezellig samen bent en je afsluit voor de buitenwereld’, legt Encyclo uit.  Dus: de openhaard aan, kaarsen aan, voetjes omhoog, gordijnen dicht en de telefoon uit.

 

Woning gezellig maken

Je woonkamer knus en gezellig maken. Hoe je dat? Met deze tips geef je jouw huis een warme sfeer voor knusse en gezellige winteravonden:

Vuur
Een open haard is absoluut sfeerverhogend. Prachtig als afscheiding tussen de woon- en eetkamer, zodat je vanuit alle delen van je woonkamer van het knisperende haardvuur kan genieten. Geen open haard en ook geen zin om die deze winter in je woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met kaarsen. Onmisbaar in huis in de koude wintermaanden. Wissel verschillende vormen kaarsen af. Werk met stompkaarsen, lange dunne kaarsen en waxinelichtjes. Vergeet ook de geurkaarsen niet. Vanille en kaneel geurkaarsen zijn perfect voor een winterse woonkamer.

Textiel
Voeg verschillende stoffen aan je interieur. Aaibare kussens op de bank, een zachte plaid, een gezellig vloerkleed en mooie gordijnen. Groot voordeel van werken met textiel is dat je de items kan aanpassen aan de seizoenen. In het voorjaar kies je voor  koele en lichte stoffen zoals linnen en jute. De winter vraagt om warme en zachte stoffen. Geen zin in het regelen nieuwe gordijnen? Met een nieuw vloerkleed bereik je op een heel eenvoudige manier een groots en warm effect. Ik heb alvast wat voorwerk voor je gedaan. Kies je voor een vloerkleed kopen van Goosens Wonen en Slapen, dan kies je uit een fijn assortiment warme en zachte vloerkleden in verschillende vormen, maten en dessins.

Kleuren
Een warm kleurenpalet draagt 100% bij aan een knusse en gezellige sfeer in je woning. Kies daarom voor kaarsen, accessoires en textiel in warme tinten. Zoals goud, bruin tinten, taupe, beige maar ook paars en rood. Kies voor accessoires van hout. Het geeft warmte aan een modern interieur.

 

Ritme van de natuur

De winter is vanuit de natuur de tijd van ontspanning, terugtrekken en bezinning. Opladen voor een nieuw seizoen waarin weer het langer licht is en de natuur ontwaakt. Ontspannen, terugtrekken, bezinnen en opladen doe je op een plek waar je je comfortabel voelt. Gun jezelf die comfortabele ruimte, een periode voor bezinning en ga mee in het ritme van de natuur.

 

Mieke Verhoef
Mieke Verhoef

Mieke Verhoef freelance copywriter. Zij werkte voor een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, verzekeringsbranche en woningmarkt. Mieke schrijft voor bedrijven die het leven (financieel) beter, bewuster, duurzamer en gezonder maken. In haar blogs voor Huislijn deelt Mieke haar kennis, geeft ze tips en gaat ze in op uiteenlopende vraagstukken over wonen en verzekeringen.

Artikelen: 19