Is jullie huis nou nog niet verkocht?

“Ah joh, jullie huis is toch zo verkocht?!” Je hoort het ze nog zeggen, de buren. En je vrienden eigenlijk ook. Nu je erover nadenkt, was er niemand die verwacht had dat je huis nu nog te koop zou staan. Ook de makelaar was reuze enthousiast: “Dit huis ben ik binnen 3 maanden kwijt”, zei hij toen jullie hem de opdracht tot verkoop gaven. Maar inmiddels zijn die 3 maanden voorbij, heb je meegedaan aan een Open Huizen Dag en is je huis nog niet verkocht.

Het is een scenario waarvan veel mensen denken dat het hun niet zal overkomen.

Maar let wel: In Nederland staan zo’n 24.000 huizen in de verkoop die langer dan 6 maanden te koop staan. Een deel daarvan heeft geen haast of wil eigenlijk helemaal niet weg. Een nog groter deel wil wel verhuizen, maar de verkoop loopt niet zoals ze hadden verwacht. Voor iedereen die nog begint met de verkoop en gewoon vlot zijn woning wil verkopen, is dit blog geschreven.

 

Want wat kun je doen om de verkoop te verbeteren?

 

  • De vraagprijs verlagen?
  • Een Top Huis instellen?
  • Alle toeters en bellen tegelijkertijd inzetten?

Ik geef je graag de allerbelangrijkste tip. Datgene wat werkt, als je huis al te koop staat of als je nog gaat beginnen met verkopen, is:webinar Diane van Beek

Wees actief met de verkoop van je huis

Misschien is dit een tip waar je een beetje geïrriteerd van wordt, waarvan je zelfs denkt dat je er helemaal niets aan hebt. Maar niets is minder waar. Lees maar verder, dan leg ik het je uit door het ontwarren van 3 gedachtenspinsels.

  1. Daar heb ik toch een makelaar voor ingeschakeld?
    Jij en je makelaar hebben hetzelfde doel: je huis verkopen. Jouw belang is alleen groter. Een paar ton groter, zelfs. Hoe aardig, vriendelijk of actief je makelaar ook is, hij gaat jouw huis niet kopen. Jij kent je huis bovendien het best. De makelaar een handje helpen of, indien nodig, een schop onder zijn kont geven, is dus helemaal niet zo’n gek idee.
  2. Nee, niet weer iets over Social Media
    Wees gerust, ik ga je niet vertellen dat je je huis op Facebook of Instagram moet plaatsen of dat je op LinkedIN een bericht aan moet maken. Ik vertel je wel dat je op die kanalen ook niet steeds hetzelfde laat zien. Je wisselt af. Dan weer iets van jezelf, iets over je huisdieren, over je vakantie of waar je op je werk mee bezig bent. Die afwisseling werkt ook voor de plaatsing van jouw huis op Huislijn. De ene foto spreekt soms meer aan dan de andere. Door te variëren in de foto’s zul je ervaren dat je huis meer klikken krijgt. En meer klikken betekent meer kans op de koper!
    PS. wat geldt voor de foto’s, geldt ook voor de tekst; verander ook deze regelmatig.
  3. Moet ik dan ook nog mijn vraagprijs verlagen zeker?
    Als je begint met de verkoop van je huis, stel je de vraagprijs vast. Je laat diverse makelaars komen en in overleg bepaal je een mooie prijs, het liefst eentje waarin ook nog wat te onderhandelen valt. Wij Nederlanders krijgen graag korting, nietwaar? Een geïnteresseerde zoekt in een bepaalde prijscategorie. Dat is de allereerste selectie die hij maakt. Het is dus belangrijk om jouw vraagprijs goed te bepalen.

    Criteria voor een goede vraagprijs, zijn:

    Niet te hoog
    Niet te laag
    Goed concurrerend ten opzichte van de andere te koop staande huizen.

EN NU KOMT HET: Als je actief bent met de verkoop van je huis, betekent het dat je in de gaten houdt welke woningen erbij komen en daarop inspeelt.

 

Het wil zeker niet zeggen dat je de vraagprijs moet verlagen. De truc zit ‘m erin in te spelen op de concurrerende woningen door in de tekst en de foto’s de verschillen duidelijk te maken en te benadrukken. Vergeet niet dat je zelf al jaren in je huis woont en dat de dingen die voor jou logisch zijn, voor iemand die je huis voor de eerste keer ziet, helemaal niet zo logisch zijn.

 

Ik hoop, en ga ervan uit, dat je met de tips uit deze blog weer een stapje dichter bent bij het plaatsen van een verkochtbord. Verheug je op de verhuizing! Meer tips, blogs en de complete training vindt je op www.vantekoopnaarverkocht.nl

 

Exclusief voor de bezoekers van Huislijn.nl verzorgt Diane van Beek van Van te koop naar verkocht een interactief webinar ‘Je huis verkopen’. Je krijgt in dit webinar verrassende tips voor een vlotte en goede verkoop.

Meld je aan via de link: https://van-te-koop-naar-verkocht.webinargeek.com/je-huis-verkopen
Je kunt kiezen uit:

  • Dinsdag 20 november om 20.00 uur
  • Donderdag 29 november om 20.30 uur
Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207