Huis gekocht en geen geld meer over voor vakantie?

Tijdens de zomermaanden vertrekken miljoenen mensen op vakantie naar het buitenland. Het is het ideale moment om eventjes te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en heerlijk te ontspannen. Als je net een huis hebt gekocht, is de kans echter groot dat je geen geld over hebt voor een uitgebreide vakantie. Terwijl je de ontspanning waarschijnlijk juist goed kunt gebruiken.

Sparen voor je vakantie is natuurlijk altijd het verstandigst. Dit is echter niet voor iedereen mogelijk. Je kunt kiezen voor geld lenen voor een vakantie, als je de financiële ruimte hebt om het leenbedrag in een bepaalde periode terug te betalen. Is dit niet het geval? Kies er dan voor om Nederland eens door een toeristenbril te bekijken. Een vakantie of stedentrip in eigen land een goede budgetoptie om er toch even tussenuit te kunnen. Hier zijn de mooiste steden en dorpen van Nederland, waar je je eventjes op vakantie waant.

 

De mooiste steden en dorpen van Nederland

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad is veruit de grootste toeristische trekpleister van het land. De stad zit dan ook vol contrast. Enerzijds heb je het gezellig drukke stadsleven, anderzijds is het aangenaam vertoeven in het centrum met zijn unieke, historische panden en kanalen. Ook zijn de verschillende musea niet te missen!

 

Delft

De stad Delft staat vooral bekend om zijn banden met de Nederlandse kunstschilder Vermeer. Toch is de stad zelf een kunstwerk op zich. De vele monumentale bouwwerken zoals het stadhuis dat in Renaissancestijl is opgetrokken of de Oude Kerk, daterende uit de middeleeuwen, behoren tot de grootste bezienswaardigheden. De oevers van de kleine kanaaltjes zijn dan weer een aangename setting om te wandelen.

 

Giethoorn

Heel wat Nederlandse steden mogen dan wel verdeeld worden door kleine kanalen, toch is er maar eentje die echt de naam ‘Venetië van de Nederlanden’ verdient. Wellicht omdat Giethoorn ook qua grootte doet denken aan de Italiaanse stad. Er zijn geen wegen in het centrum van Giethoorn, waardoor alle transport via het netwerk aan kanalen en kleine brugjes verloopt.

 

Den Haag

De politieke hoofdstad van Nederland is een stad waarbij de vele straten en gebouwen een zicht bieden op de geschiedenis van de stad. De architectuur van het stadscentrum is een perfecte mix tussen de middeleeuwse en moderne stijlen. Wie een stedenbezoek wil combineren met een dagje strand, kan terecht in Scheveningen, in het noorden van de stad.

 

Leiden

Leiden is vooral bekend om zijn universiteit die de oudste van het land is en als geboorteplaats van Rembrandt. Het is echter ook een hotspot voor geschiedenis en cultuur. De aantrekkelijke traditionele huizen gebouwd rondom het historische stadscentrum gecombineerd met de indrukwekkende universiteitsgebouwen zijn een lust voor het oog. De stad is onderverdeeld in kanalen die naast de vele prachtige bouwwerken ook nog enkele groene zones verbergen.

 

Thorn

Het witte dorp Thorn is er eentje met een uitzonderlijke geschiedenis. Het dorp begon in de twaalfde eeuw als een kleine nederzetting rondom een abdij en stond bekend als de kleinste onafhankelijke staat in het Heilig-Romaanse rijk. Ondertussen is het geëvolueerd tot een charmerend Nederlands dorp met kasseien straatjes, pleintjes en een prachtige Gotische kerk. Toeristen komen naar Thorn vooral om de witte bakstenen huizen te bezichtigen die in schril contrast staan met de donkere bakstenen huizen die typerend zijn voor de Nederlandse architectuur.

Marlijn Pruim
Marlijn Pruim

Marlijn Pruim geeft lezers graag advies over verschillende soorten verzekeringen die betrekking hebben op het huis. Daarnaast schrijft ze veelal over het energiegebruik in huis en hoe dit makkelijker te verlagen is. Als werknemer in de assurantie- en energiewereld weet zij over welke onderwerpen voor velen opheldering nodig is. Ze studeerde Redactie- en Mediaproductie en werkt graag met teksten; of dit nou het schrijven, corrigeren of redigeren ervan is. In haar eigen tijd schrijft ze ook voor haar
eigen blog.

Artikelen: 10