Investeringen die je huis meer waard maken

Veel huiseigenaren hebben verbouwingen op de planning staan. Maar wist je dat sommige verbouwingen beter zijn dan andere? Bepaalde investeringen zorgen er namelijk voor dat de waarde van je huis stijgt. En wanneer dat gebeurt, heb je een veel betere positie wanneer je je huis gaat verkopen. Wil jij je huis meer waard geven? Dan zijn deze investeringen een goed idee!

 

1. Bouw een carport

Een carport is erg prettig om te hebben. Veel mensen combineren een garage met een carport, zodat de garage kan worden gebruikt om te klussen of hobbyen. Als je een oprit hebt, neemt het bouwen van een carport geen extra ruimte in. Je huis wordt er wel meer waard van, dus het is zeker een goede investering.

 

2. Plaats een dakkapel

Een dakkapel zorgt voor heel wat extra ruimte op de bovenverdieping. Met een dakkapel kun je van een klein kamertje met schuin dak toch een redelijke kamer maken. De kosten van een dakkapel kun je bijna rechtstreeks verrekenen in de prijsstijging van je huis. Het praktisch oppervlak wordt namelijk groter, waardoor je dat meteen terugziet.

 

3. Creëer een schuifpui

Een schuifpui is ideaal als je een mooie tuin hebt. Je kunt dan vanuit de woonkamer of keuken zo de tuin inlopen. Meestal worden schuifpuien kamerbreed gemaakt, waardoor je ook heel veel lichtinval krijgt. Door een schuifpui ziet je huis er een stuk ruimer uit. Bovendien kun je optimaal gebruik maken van de tuin.

schuifpui in je huis

4. Isoleer je huis

Isolatie levert meteen meerwaarde voor je huis. Het is het mooist als je ook documentatie hebt van wat er dan is gebeurd. Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en vloerisolatie leveren allemaal heel wat op. Omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het verstandig je huis te isoleren.

 

5. Knap de gevel op

Laat een schoonmaakbedrijf komen om de gevel goed te reinigen. Check dan of de voegen nog goed zijn en laat ze eventueel opnieuw voegen. Vervolgens laat je een professionele schilder al het houtwerk strak in de lak zetten. De eerste indruk is namelijk het belangrijkst. Het bepaalt meteen de waarde die mensen aan je huis geven.

 

6. Plaats zonnepanelen en/of zonnecollectoren

Zonnepanelen kun je terugverdienen als je lang in hetzelfde huis blijft wonen. Maar ook als je plannen hebt om binnen enkele jaren te verhuizen kun je ze rustig plaatsen. Samen met zonnecollectoren zijn dit echt dingen die je terugziet in de waarde van je huis. Tenslotte wordt het waarschijnlijk over enkele jaren verplicht om dit soort maatregelen te nemen.

Het is soms lastig in te schatten welke dingen wel en niet de waarde van je huis verhogen. De waarde van bijvoorbeeld de keuken of badkamer is afhankelijk van de persoonlijke smaak. Het is dus een vrij riskante investering die je waarschijnlijk niet direct terugziet in de verkoopprijs. Maar de bovengenoemde zes investeringen zijn altijd waardevast en verhogen gegarandeerd de waarde van jouw woning!

Judith Mohlmann
Judith Mohlmann

Judith Möhlmann werkt als freelance tekstschrijver voor diverse klanten in allerlei verschillende branches. Vooral wooninspiratie, energiebesparing en koken hebben haar interesse, maar er zijn nog veel meer interesse-gebieden waarmee wordt gewerkt. Dit geldt in het bijzonder voor de twee blogs die ze in beheer heeft: mamasopinternet.nl is hét blog voor (jonge) moeders en meer-weten-over-eten.nl voorziet mensen van heerlijke recepten en bijzondere dieettips. Op huislijn.nl zal Judith ook regelmatig wooninspiratie en besparingstips delen.

Artikelen: 24