Diversen
Huis kopen met tuin

3x inspiratie voor een tuinafscheiding in de tuin van je nieuwe huis

Als je een huis koopt, ga je het zo inrichten dat je je ook echt thuis gaat voelen. Een fijne bank en een mooie keuken in de sfeer waar jij van houdt. Dat kan ook met je tuin. Misschien wil je een tuin die naadloos aansluit bij de stijl in je huis, maar misschien wil je het buiten juist wat strakker en eenvoudiger houden. Een tuinafscheiding bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je tuin.

Hier drie voorbeelden om je op weg te helpen bij je keuze.

 

Moderne tuinafscheiding

Heb je een strakke inrichting dan kan het mooi zijn om die ook door te laten lopen in je tuin. Er zijn dan verschillende mogelijkheden. Misschien denk je bij strak en modern meteen aan steen, maar een tuinafscheiding van composiet past ook heel goed in een moderne tuin.
Composiet is een combinatie van houtvezel en kunststofvezel, waardoor het heel duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij is (handig!). Je kunt dan bijvoorbeeld kiezComposiet schutting met aluminium palenen voor een zwart tuinscherm met aluminium palen, modern met een chique uitstraling.

Wil je toch graag steen, dan kun je ook kiezen voor een tuinafscheiding die volledig van beton is. Erg modern, maar tegelijkertijd ook een robuuste uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor betonplaten met een rotsmotief, lekker stoer!

 

Landelijke tuinafscheiding

Hou je juist van een landelijke sfeer en de natuurlijke uitstraling van hout? Denk dan eens aan een tuinafscheiding van Douglas hout. Dit is een mooie duurzame houtsoort die bekend staat om zijn landelijke karakter.

Vaak wordt er gebruik gSchutting Douglas schaaldelenemaakt lichtruw hout, waardoor het ook een robuuste uitstraling heeft. Bovendien is het ook verkrijgbaar in zogenaamde schaaldelen: onregelmatige planken met aan de randen nog boomschors: landelijker kan haast niet!

 

Klassieke tuinafscheiding

Wil je gewoon een mooie tuinafscheiding en hoeft die niet persé bij je huisinrichting te passen? Dan kan een ‘klassieke’ hout beton schutting een prima idee zijn. Gewoon een mooi tuinscherm met horizontale of verticale planken en een betonnen onderrand. Degelijk en past heel goed bij een tuin met een gezellig groen grasveld en een paar mooie bloembakken.
En bovendien is er nog genoeg keuze om het toch ook dan helemaal naar jouw smaak samen te stellen: bijvoorbeeld een tuinscherm van warm hardhout met een betonplaat met rotsmotief in antraciet. Of een licht geïmpregneerd tuinscherm met een lichte betonnen onderrand en betonpalen. Genoeg te kiezen!

Nog meer inspiratie opdoen? Kijk ook eens op Pinterest voor ideeën en maak ook van je tuin een thuis.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Danny Bijl
Load More In Diversen

Facebook Comments

Check Also

Energie besparen met verlichting: zo doe je dat

Je kunt flink wat energie besparen door efficiënt ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl