Diversen, Tuin
tuin

3 Tips voor het inrichten van jouw nieuwe tuin

Als je een huis koopt dan breken er vaak drukke tijden aan. Je moet van alles regelen en er moet van alles worden gekocht om je helemaal thuis te voelen in je nieuwe huis. Een huis kopen is dan ook niet zomaar iets. Heb je een huis gekocht met een tuin dan is er niets leuker om hiermee aan de slag gegaan. Tegenwoordig zijn er zo veel mogelijkheden over hoe je je tuin kunt inrichten dat wij je graag drie tips geven.

Tip 1: kies een stijl die bij je past

De inrichting van een huis kan erg verschillen. De een maakt gebruik van warme kleuren met veel accessoires en de ander houdt het strak en minimalistisch. Dit kenmerkt zich in verschillende woonstijlen. Vroeger leken tuinen veel op elkaar, tegenwoordig creëert men ook in de tuin prachtige, diverse stijlen. Dit noemen we een tuinstijl en het vasthouden aan een zo’n stijl helpt erg bij het inrichten van je tuin.

Allereerst is het advies: ga inspiratie op doen. Waar houd je van? Strak, industrieel of liever een landelijke tuin? Maak op Pinterest kennis met allerlei tuinstijlen zoals de moderne tuin. Kies voor een stijl die bij je past. Vervolgens ga je ontdekken wat nu kenmerkend is voor deze tuinstijl. Dit wordt jouw leidraad voor het inrichten van je tuin.

 

Tip 2: shop the look

Tijd om de juiste producten uit te zoeken voor jouw tuinstijl. Voor een onderhoudsvriendelijke tuin zijn bodembedekkers ideaal. De Vrouwenmantel of de Maagdenpalm zijn planten die maar één keer in het jaar gesnoeid hoeven te worden. Het blad behoudt het hele jaar zijn mooie kleur. Daar komt bij dat deze planten onkruid tegenhouden, superhandig dus!

Heb je al nagedacht waar je graag wilt zitten in de tuin? Het hangt van de grootte af voor welke tuinmeubelen je kiest. Bij een groot terras is een diningset of een loungeset aan te raden. Liever een knus hoekje? Zoek dan een leuke bistroset uit. Kies voor materialen die passen bij jouw favoriete tuinstijl.

 

Tip 3: Creëer een geheel

Is de nieuwe aanleg van je tuin klaar en heb je het meubilair geplaatst? Dan is het tijd voor de finishing touch. Kies voor leuke tuindecoratie en maak hiermee je tuin helemaal af. Zo kun je al met enkele tuinkussens eenvoudig je terras opfleuren. Leuke tuinverlichting of kaarsen brengen ook veel sfeer met zich mee. Voor een strakke, moderne tuin is het advies: less is more.

Met deze tips kan ook jij aan de slag met je nieuwe tuin. Voor je het weet geniet je van je nieuwe tweede woonkamer gewoon buiten in de tuin. Vergeet tussen het relaxen en zonnebaden door uiteraard niet de planten water te geven. Zo blijft alles mooi in bloei staan.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Danny Bijl
Load More In Diversen

Facebook Comments

Check Also

5 lifehacks om soepel te verhuizen

Heb je een nieuwe woning gevonden en ga ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl