Tips om je badkamer modern in te richten

De badkamer is voor  veel mensen een belangrijke ruimte in de woning. De foto’s over de badkamer bij de huizen op Huislijn.nl worden altijd aandachtig bekeken. Een veel gevoerde discussie is dan ook of deze wel of niet vernieuwd moet worden. In deze blog aantal tips om je de badkamer van je nieuwe huis te verbouwen.

 

Verlichting

De start van de inrichting bij iedere badkamer begint met het kiezen van de juiste badkamerlampen. Nu zijn er verschillende lampen beschikbaar die passen bij verschillende stijlen inrichting. Met een moderne inrichting heb je gelukkig heel veel keuze, want modern; daar past eigenlijk alles wel bij. Als je een hele strakke badkamer hebt met neutrale kleuren past een lak zwarte designlamp namelijk heel goed maar ook een klassieke lamp. Zelfs een industriële betonlook lamp past in een moderne badkamer. Je kan met een moderne inrichting dus zo creatief verlichten als je zelf wilt. Houd wel altijd rekening met de ruimte zelf. Heb je bijvoorbeeld een kleine badkamer, houd dan ook de verlichting klein en efficiënt om de ruimte groter te laten lijken. Heb je donkere muren, zorg dan voor voldoende verlichting en heb je veel natuurlijk licht, pas dan de verlichtingskleur aan op de kleur van het natuurlijke licht!

De foto’s over de badkamer bij de huizen op Huislijn.nl worden altijd aandachtig bekeken.

Kleurgebruik

Badkamers met een moderne look hebben vaak een paar dingen met elkaar gemeen. Een daarvan is de stijl van wanden en tegels. Vaak overheersen neutrale kleuren zoals grijs, zwart en wit door de gehele badkamer en in sommige gevallen wordt er een bepaald accent gelegd met een knalkleur zoals rood, geel of paars. Je kan dus ook hier lekker creatief aan de gang. Met een grote badkamer kun je bijvoorbeeld alle tegels en muren in grijs- en zwarttinten verven, en een knal geel of paars accent aanleggen in een van de meubelstukken of een zijwand. Op deze manier is deze modern, strak en toch persoonlijk en creatief. Bij een kleine badkamer kun je beter bij zoveel mogelijk wittinten blijven, gecombineerd met eventueel een zacht grijs, groen of paars. Grote kale muren kan je ook voorzien van een mooie wanddecoratie. Zo zijn er verschillende manieren om je muren aantrekkelijker te maken zonder direct met verf aan de gang te gaan.

 

Breek het neutrale

Modern betekent niet dat alles direct strak zwart, wit of grijs moet zijn. De neutrale basis mag gerust gebroken worden met bijvoorbeeld een knalkleur in decoratie, een houten vloer of het gebruik van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld planten aan wanden, plafond en vloer. Een moderne badkamer heeft een neutrale basis, maar je vindt ook altijd een bepaalde artistieke en creatieve uiting om het neutrale wat te breken. Zo breng je de sfeer en uitstraling van de moderne badkamer helemaal naar eigen hand!

Ga je binnenkort een huis kopen dan hoop ik dat je met deze tips een goede keuze kunt maken over je badkamer.

Myra Kokke
Myra Kokke

Schrijven is mijn ding, altijd al zo geweest. Daarom kun je me ook dagelijks vinden op Chapternine.today, waar ik schrijf over het leven, de liefde en geluk. Maar naast het schrijven heeft mijn creativiteit nog een andere uitlaat gevonden: ons huis! Met veel plezier voorzie ik je dus van alle ins & outs over DIY, wonen en leven!

Artikelen: 4