7 tips om je tuin een upgrade te geven

Heb je een huis met een tuin? Dan moet je eens in de zoveel tijd deze bijwerken. Je haalt het onkruid weg, maakt de meubels schoon en maakt de tuin klaar voor het volgende seizoen. Maar… soms is dit onderhoud gewoon niet genoeg om de tuin weer echt helemaal mooi te maken. Je tuin heeft eigenlijk een upgrade nodig om er weer wat moois van te maken!

1. Exclusieve planten in  je tuin

Gewone tuinplantjes heeft iedereen. Kijk eens bij verschillende tuincentra voor mooie, elegante en exclusieve planten. Zo krijg je al snel een luxe en gave uitstraling en zullen de buren weer met jaloerse blik naar jouw prachtige tuin kijken.

2. Nieuwe borders en paden

Raken jouw borders wat saai of je paden verouderd? Kies voor wat nieuws! Je borders kun je bijvoorbeeld afwerken met prachtige moderne randen en je paden kun je (laten) leggen van natuursteen of granieten tuintegels.

3. Plaats een gezellige overkapping

Een overkapping in de tuin is een ideale plek om buiten te zitten. Zo zit je beschut en kun je het gezellig maken met een vuurkorf of barbecue. De juiste tuinmeubels erin en voilà: jouw tuin is weer helemaal up-to-date!

4. Maak een houten terras

Wist je dat een houten terras over het algemeen veel gezelliger en warmer is dan een stenen terras? Daarnaast is het natuurlijk onkruidvrij en ook een heerlijke plek voor kinderen om te spelen. Een houten terras kun je bijvoorbeeld zelf maken van houten vlonderplanken.

5. Nieuwe schutting

Heb je schuttingen staan? Dan kun je deze vervangen om een heel nieuwe uitstraling in de tuin te krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens voor schuttingen met betonpalen, doorkijkschuttingen of schuttingen met trellis voor een mooi effect.

6. Schuttingdecoratie

Nu we toch bezig zijn met de schutting: die kun je ook prachtig decoreren. Er zijn natuurlijk speciale tuinschilderijen en tuinposters voor te koop, maar je kunt ook zelf aan de slag. Een mooie DIY schutting decoratie maken is helemaal niet zo moeilijk en kan een prachtig resultaat hebben!

7. Tuinmeubels

Je tuinmeubels zijn erg belangrijk. Vooral in de winter kunnen verouderde of lelijke tuinmeubels een deprimerend effect hebben. Ben je toe aan nieuwe tuinmeubels? Zorg dan voor meubels die tegen een stootje kunnen, zodat ze ook in de winter buiten kunnen blijven staan.

De meeste van deze plannen hebben te maken met hout in de tuin. Dat komt natuurlijk omdat dat helemaal dé trend van de laatste jaren is! Hout maakt een tuin gezellig en warm en geeft een heerlijke natuurlijke sfeer. Voor tuinhout kun je het beste kijken naar betrouwbare leveranciers, zoals HomingXL.nl. Dan weet je zeker dat je krijgt wat je bestelt en dat al het geleverde hout afkomstig is uit duurzame houtbouw. Wel zo fijn, toch?

Bij het kopen van een huis, adviseer ik altijd om ook goed de tuin te beoordelen. Deze kan zomaar voor een hoge kostenpost zorgen.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101