Met Kerst je huis verkopen?

Als je plannen hebt je huis te verkopen, dan kan ik me voorstellen dat je enorm twijfelt of je dat nog voor de kerst gaat doen of dat je dit uitstelt tot januari 2017. December is altijd een enorm drukke maand. Eerst Sinterklaas, dan de kerstborrels en -etentjes, misschien nog op vakantie? En natuurlijk wil je je huis ook een beetje feestelijk aankleden voor de feestdagen.

Hoe kun je dat allemaal combineren met de verkoop van je huis en is het überhaupt slim om daarmee in december nog te starten?

Ik kan niet in jouw agenda kijken. Dus ik weet niet of je heel veel haast hebt met de verkoop van je huis. Maakt die ene maand niet zo heel veel uit? En staat je hoofd de komende maand bij andere dingen? Maak er dan een goed voornemen van voor 2017 😉

Ben je, ondanks de drukke decembermaand, er wel helemaal klaar voor en wil je niet met de verkoop wachten. Gewoon doen! De vakantieperiode kan juist ook een moment voor kopers zijn om in alle rust de verschillende woningsites af te struinen op zoek naar hun nieuwe droomhuis in 2017.

Kies je voor de laatste optie? Dan heb ik hier 3 tips voor je!

1. Laat tijdloze foto’s maken

Om ervoor te zorgen dat na de feestdagen jouw huis op foto’s nog steeds aantrekkelijk is, mogen er op de foto’s van jouw huis geen kerstversieringen staan. Plan daarom een fotosessie begin december en ga pas aan de slag met het versieren van je huis, nadat er foto’s van je huis zijn gemaakt.

2. Maak het niet te bont

Zijn de foto’s gemaakt en wil je je huis feestelijk aankleden? Doe dat dan rustig en stijlvol. Zorg ervoor dat je je huis niet vol propt met bonte gekleurde kerstversieringen. Dat maakt een woonkamer onrustig, waardoor die kleiner lijkt. Beter is om winterse woonaccessoires in neutrale tinten te gebruiken en daar je huis warm en feestelijk mee aan te kleden.

3. Kies het juiste formaat kerstboom

Wil je een kerstboom in je kamer? Let op dat die niet een heel groot deel van je woonkamer in beslag neemt. Hierdoor ziet je woonkamer er veel kleiner uit dan die in werkelijkheid is. Kopers zijn juist op zoek naar ruimte, dus kies een boom die qua formaat past bij de ruimte.

Ik wens je een hele gezellige feestmaand toe!

Liesbeth Oldeman
Liesbeth Oldeman

ir. Liesbeth Oldeman is expert in woningpresentaties en Keurmerkstylist Vastgoed. Met haar bedrijf LO studio helpt zij huiseigenaren en makelaars met verkoopstyling en woningfotografie.

Daarnaast is zij docent bij de Vastgoedstyling Opleiding waar zij startende en ervaren verkoopstylisten opleidt tot specialisten in woningpresentatie.

Artikelen: 20