3 Tips voor het creëren van sfeer in de tuin

Na lang zoeken en onderhandelen met de makelaar heb je dan eindelijk je huis gekocht. Een huis met een tuin, een droom die uitkomt. Maar hoe creëer je de juiste sfeer, 3 tips.

Iedere tuin is anders, en iedereen heeft een ander idee over sfeer. Toch is het mogelijk om een prachtige sfeer neer te zetten waar jij zelf en je bezoekers van zullen genieten. Of je nu een kleine, hoekige of een grote tuin hebt met tal van mogelijkheden. Of je nu van een klassiek, symmetrisch houdt of van een moderne, voor iedereen is het mogelijk om de sfeer in de tuin te upgraden. Wij verzamelden 3 tips om jou te helpen de sfeer omhoog te krikken.

 

Tuinmeubelen

 

Zoveel variaties als er in verschillende tuinen zijn, zoveel variaties zijn er ook in tuinmeubelen. Van kleine tuinstoeltjes tot complete loungesets, en van industrieel ogende, metalen uitvoeringen tot klassieke, houten tuinmeubels, er is voor ieder wat wils. Bij het kiezen van tuinmeubelen is het belangrijk dat je op het materiaal let. Dit is namelijk erg bepalend voor de sfeer die je in je tuin door wil laten komen. De trends voor het materiaal van tuinmeubelen in 2016 zijn vooral de houten meubels, zoals die gemaakt van teakhout of steigerhout. Dit brengt een klassieke, rustieke sfeer naar boven in de tuin van je huis.

 

Tuinverlichting

Ook met verlichting is er veel te veranderen aan de sfeer in je tuin. Vooral ’s avonds en ’s nachts kan de juiste tuinverlichting een prachtig resultaat geven. Neem bijvoorbeeld de grondspot LED. Met deze spot creëer je op gemakkelijke wijze de juiste sfeer. Als je het lichtplan vanuit je huis doortrekt naar de tuin kun je een prachtig geheel creëren waar jij en je gasten tot in de late uurtjes van kunnen genieten. Vooral met grondspots LED is dit een fluitje van een cent, deze spotjes zijn namelijk met het grootste gemak aan te sluiten, sfeerbepalend in het donker en bovendien ook nog eens erg milieuvriendelijk! Naast de LED grondspot zou je bijvoorbeeld ook nog kunnen kiezen voor een prikspot of vlonderverlichting.

 

Accessoires

Als je je eigen unieke persoonlijke sfeer wilt creëren in je tuin zijn accessoires de ideale keuze. Aangezien er enorm veel keus is uit accessoires, zit er altijd wel wat bij wat bij jouw persoonlijke stijl past. Zo creëer je met het grootste gemak de exacte sfeer die jij in jouw tuin wil laten gelden. Bij accessoires zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een terrashaard, tuinkast of een mooie bloembak.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 94