Diversen

Tuin aanleggen, maar straks geen zin in tuinieren?

Na lang zoeken heb je dan eindelijk je huis met je droomtuin gevonden. Maar hoe ga je de tuin aanleggen van je nieuwe huis. In een tijd waarin we allemaal hartstikke druk zijn met van alles en nog wat, hebben we steeds minder tijd en zin om druk bezig te zijn met tuinieren. En dat merken we aan het aantal “groenarme tuinen” in Nederland.

Steeds vaker bestaan voor- en achtertuinen van huizen voor een groot deel uit beton of stoep. Helemaal niet nodig! Je kunt namelijk ook een groene tuin hebben die niet veel onderhoudsuren kost! Je nieuwe huis verdient toch een mooie tuin. Een paar tips.

 

Gazon: kunstgras kan ook!

Mensen met een gazon weten het: in het onderhouden van je gazon gaat veel tijd zitten. Een gazon moet gemaaid, bezaaid en bemest worden. Eens in de zoveel tijd moet je ook de randen weer strak maken en af en toe vraagt je gazon om een middagje onkruid wieden. Niet nodig! Tegenwoordig is kunstgras niet van echt te onderscheiden en kun je dus probleemloos een gazon nemen waaraan je tot wel tien jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Ga eens kijken bij een kunstgras leverancier (vaak hebben ze wel een showtuin) wat bij je past en overtuig jezelf. Immers, een gazon geeft toch wel een stuk meer “tuinfeeling” dan een stoep… toch?

 

Onderhoudsarme planten en struiken

Laat je bij een tuincentrum adviseren over het aanleggen van je tuin, welke planten zijn onderhoudsarm en geef aan dat je een tuin aan het aanleggen bent waarin je zo min mogelijk wilt werken straks. Er zijn genoeg bomen, planten en struiken die weinig tot geen onderhoud van je vragen. Wil je zeker zijn van echt geen onderhoud, dan kun je natuurlijk ook nog voor kunstplanten gaan.

 

Tuinmeubilair: kies voor onderhoudsarm

Onder “tuinonderhoud” valt natuurlijk ook onderhoud aan je tuinmeubilair. En om ook hier de onderhoudstijd zo beperkt mogelijk te houden, raden we ja aan om wicker of kunststof tuinmeubelen te kopen. Die maak je aan het begin van het jaar met een doekje schoon en dan kun je er weer een heel jaar tegenaan. Dat in tegenstelling tot hout. Bij hout heb je kans op aanslag, groenalg en houtrot.

 

Geen fratsen

Geen vijvers, geen fonteintjes, geen gekke dingen. Deze vragen namelijk alleen maar onderhoud en ze kunnen stuk gaan. Houd je tuin dus basic en eenvoudig.

 

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Danny Bijl
Load More In Diversen

Facebook Comments

Check Also

Niet een gerenoveerde woning, maar een gerenoveerde iPhone!

Wist jij dat je niet alleen een gerenoveerde ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl