Diversen

Open Huis zinvol in de aantrekkende woningmarkt?

Open Huis blijft mijn stokpaardje. Maar wat wil je als je zelf via een Open Huis je huis hebt verkocht. Ik heb zelf kunnen ervaren dat het houden van een open huis echt meer kijkers oplevert. Mijn antwoord op bovenstaand vraag blijft dus volmondig “ja”.

Twijfel je nog of je mee gaat doen? Ik leg hieronder uit waarom ik denk dat het voor jou zeker zinvol is zaterdag 1 oktober aan de Nationale Open Huis Route mee te doen.

 

Ten eerste is Open Huis de meest laagdrempelige manier voor potentiële kopers om je huis te komen bezichtigen.

Ze hoeven geen afspraak te maken. Ze kunnen eenvoudig meerdere bezichtigingen op één dag (zaterdag!) plannen. En daarnaast loopt er geen makelaar rond die in je nek hijgt, waardoor een bezichtiging veel vrijblijvender aanvoelt.

 

Hierdoor zullen kopers eerder geneigd zijn meer huizen te gaan bekijken

dan wanneer ze voor iedere woning, vaak ook nog met verschillende verkoopmakelaars, een afspraak moeten maken. Vind dan maar eens een tijdstip dat het iedereen schikt, zodat kopers achter elkaar verschillende huizen kunnen bezichtigen. Eigenlijk een onmogelijke opgave, waardoor kopers een strengere selectie toepassen dan tijdens Open Huis. En dat kan in jouw voordeel zijn!

 

Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen. Die zeker nu de markt aantrekt er voor zorgen dat je huis sneller en voor een betere prijs wordt verkocht als je meedoet aan Open Huis.

 

Je creëert het besef van schaarste.

Nu de markt aantrekt, is de kans groot dat er tijdens Open Huis meerdere kijkers rondlopen in jouw huis. Misschien lastig voor jou om dat goed te organiseren, maar de verkoop alleen maar positief. Op die manier creëer je bij kijkers namelijk het besef van schaarste. Zij zien andere ‘kapers op de kust’ waardoor de angst om de woning niet te kunnen kopen, de trigger kan zijn om snel toe te happen.

 

Daarnaast ontstaat sociaal bewijs dat jouw huis interessant is om te kopen.

Als meerdere kijkers tegelijkertijd in jouw huis rondlopen, zien ze dat jouw huis populair is. Zeker als de kijkers dezelfde doelgroep komen (bijv. gezin met kinderen), bevestigt dat hun vermoeden dat jouw huis de perfecte gezinswoning is. Dit aspect vergroot ook nog eens de aantrekkelijkheid van jouw woning voor deze kijkers.

 

Gratis webinar over Open Huis

Hopelijk heb ik je ervan kunnen overtuigen om aan de Nationale Open Huizen Route aanstaande zaterdag 1 oktober mee te doen. Wil je nog meer tips ontvangen om heel veel kopers te trekken? Schrijf je dan meteen in voor het gratis webinar dat ik maandag 12 september om 20:00 uur over Open Huis geef.

 

Link gratis webinar: http://lo-studio.nl/webinar-open-huis/

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Liesbeth Oldeman
Load More In Diversen

Facebook Comments

Check Also

Is verkoopstyling in een overspannen woningmarkt overbodig?

“Mijn huis is in deze overspannen woningmarkt toch ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl