Kopen / Verkopen

Snel je huis verkopen? 5 tips.

Snel je huis verkopen in veel gevallen schakel je dan een makelaar in. Hij is de professional en weet precies hoe je huis voor de beste prijs kan verkopen. Maar je kunt ook kiezen om zelf je huis te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Deze mensen doen dan zelf  de bezichtigingen, de styling van hun woning en maken met hun eigen camera de foto’s voor op huizensites als Funda.nl en Huislijn.nl. Wij geven je vijf simpele tips om je woning sneller te verkopen.

 

1. Maak het huiselijk en neutraal

De allerbelangrijkste tip om voor het snel verkopen van je woning, is om je woning er neutraal en goed gestyled uit te laten zien. Zorg dus dat er mooie, niet te uitgesproken gordijnen hangen, een mooie vloer ligt en wat gezellige aankleding is. Haal alles wat het huis te persoonlijk maakt weg. Denk aan grote foto’s van je gezin, de poster van jouw voetbalclub, je favoriete tijdschriften, enzovoorts. Met neutraal bedoelen we “dat je er zo min mogelijk van kan vinden”.

 

2. Houd foto’s actueel

Heb je je woning op Huislijn.nl geadverteerd aan het einde van de winter? Dan is het verstandig om na twee of drie maanden je foto’s te verversen. Immers heeft de kale, grauwe tuin nu ruimte gemaakt voor een zonnige voorjaarstuin.

 

3. Verspreid je woning via social media

Je woning op Facebook zetten is slim. Je hebt ongetwijfeld veel social media vrienden die wonen (in de buurt van) waar jij woont. Mogelijk willen zij verhuizen. Vraag ook zoveel mogelijk vrienden en connecties om je woning te delen. Hoe meer zielen, hoe meer bereik!

 

4. Plaats je woning op zoveel mogelijk huizensites

Dus niet alleen Funda.nl, maar ook huizensites zoals Huislijn.nl. Hoe meer platformen je benut, hoe groter de kans dat potentiële kopers jouw vinden.

 

5. Verse bloemen en lekkere geurstokjes

Maak het zo aangenaam mogelijk voor bezoekers om de woning te bekijken. Zorg voor een vers bloemetje op tafel, lekkere (Rituals) geurstokjes op tafel, enzovoorts. Overdrijf echter niet. Een woning waar alle kaarsjes branden en de open haard aan staat is wat overdreven vinden veel mensen. Zorg dat het er niet “te gemaakt” uit ziet allemaal.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Danny Bijl
Load More In Kopen / Verkopen

Facebook Comments

Check Also

Energie besparen met verlichting: zo doe je dat

Je kunt flink wat energie besparen door efficiënt ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl