Boerderij te koop in Nederland

Wonen op een boerderij is voor veel mensen een wens. De rust, ruimte, het groen, buiten zijn, de natuur is wat mensen aanspreekt. Voor mensen die een woonboerderij gaan kopen, biedt Huislijn.nl een uitgebreid aanbod van allerlei soorten boerderijen. Er staan niet alleen boerderijen te koop maar ook diverse worden te huur aangeboden. Kijk op Huislijn.nl of jouw woonboerderij te koop staat.

 

Boerderij… of toch

De boerderij heeft in Nederland diverse verschillende namen. Een keuterij is een kleine boerderij. In Groningen heet het een Heerd of Ploats in Friesland Pleats en in Oost-Nederland Zalthe of Erve. En dan zijn er nog allerlei verschillende types, zoals: de Kop-hals-rompboerderij, Stolpboerderij, Dwarshuisgroep of Hallenhuisgroep.

Er komen in Nederland steeds minder agrarische bedrijven deze worden vervolgens vaak omgebouwd naar fantastische woonboerderijen. Of ook wel genoemd een State, Landhuis of Stins.

 

Boerderij te koop

Het kopen van een woonboerderij vergt een goede voorbereiding en ook bouwtechnische kennis. Ons advies is om je te laten begeleiden door een specialist. In Nederland zijn er diverse makelaars die zich hebben gespecialiseerd in “landelijk wonen”. Bijvoorbeeld Agriteam, dit makelaarskantoor heeft diverse vestigingen in Nederland. Ook bij NVM, VBO en VastgoedPRO kan je terecht voor advies over het kopen of verkopen van een boerderij. Dus heb je een boerderij te koop laat je dan goed adviseren.

Rieten dak

Een mooi rieten dak maakt woning natuurlijk helemaal compleet. Maar de eerste vraag gaat dan vaak over de brandverzekering. Maar wist je dat wanneer het rieten dak gedekt wordt volgens het “gesloten” dak-systeem de premie voor de verzekering vergelijkbaar is met een pannendak. Er kleven ook nadelen aan een gesloten dak-systeem, laat je daarom altijd goed adviseren door een professional.

Duur, duurder, duurst…

De duurste woonboerderij wordt op dit moment aangeboden door M & M Smeeing Makelaardij een goede tweede is een boerderij uit Hendrik-Ido-Ambacht die gekocht mag worden voor maar liefst € 4.500.000.

 

 

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 206