De bloemetjes buiten zetten

Het voorjaar is altijd prachtig hier bij mij in de Betuwe. Alle fruitbomen staan in bloei. Ook de net aangeplante fruitbomen in onze tuin. Persoonlijk is de lente mijn favoriete jaargetijde. Misschien ook wel omdat ik in de lente geboren ben. 😉

 

Maar ik ben niet de enige. Om me heen zie ik allemaal winkels die druk bezig zijn hun nieuwe tuinmeubilair, plantjes, bbq’s etc. te promoten. Heel Nederland geniet van de lente en gaat aan de slag in de tuin. Na de winter zijn we gewoon toe aan die eerste zonnestralen en trekt het buitenleven.

Ook kopers! Ook zij gaan nu met een hele andere blik naar jouw huis en tuin(!) kijken. In welk hoekje van jouw tuin schijnt de zon? Hoeveel plek biedt jouw tuin of balkon? In welke staat verkeert jouw terras? Wat kun je er allemaal doen?

 

Grijp die kans! Geef functies aan jouw tuin of balkon. Laat zien hoe heerlijk je daar ’s avonds met een glas wijn van het laatste zonnetje kunt genieten. Of hoe lekker de kinderen buiten kunnen spelen in het gras. Of hoe gezond je kunt moestuinieren, zelfs op balkons.

 

Het is slim om hierbij in te spelen op trends. Het moestuinieren, ook in de stad, is een enorme trend voor jong en oud. Buiten eten en koken is al een tijdje hot. En heerlijk luieren doe je tegenwoordig niet meer op een standaard tuinstel maar op comfortabele loungebanken. Steeds vaker worden de tuin en het balkon gezien als echte buitenkamers die men volledig met meubels en interieuraccessoires aankleedt.

 

Die buitenkamers zijn waarde verhogend voor je huis. Wil je meer potentiële kopers trekken? Ga dan nu aan de slag met je tuin, terras en/of balkon.

Hier mijn stappenplan om te komen tot het beste resultaat.

 

Stap 1. Bepaal je doelgroep

Bepaal voor wie jouw huis aan de hand van de kenmerken, ligging en buurt het meest geschikt is. Wat de gezinsgrootte van jouw doelgroep is en in welke levensfase ze zitten?

 

Stap 2: Geef functies

Aan de hand van de behoeftes van je doelgroep geef je de juiste functies aan jouw tuin of balkon. Een jong gezin met kleine kinderen zoeken ruimte voor hun kinderen om buiten te spelen. Jonge volwassenen willen lekker kunnen ‘chillen’ of koken in de tuin. Etc, etc.

 

Stap 3: Visualiseer de functies

Laat de functies zien door middel van de inrichting van de buitenruimtes. Een grasveld of een trampoline in de tuin laat zien dat er plek is voor kinderen om er te spelen. Een terras met grote eettafel geeft aan dat er voldoende plek is om heerlijk met vrienden en familie in de tuin te eten.

 

Stap 4: Zet de bloemetjes buiten

Tenslotte, om terug te komen bij het begin van mijn verhaal. Haal de lente in je tuin als je nog niet voldoende groen hebt in je tuin of op je balkon. Planten en bloemen maken buitenruimtes aantrekkelijk. Met de voorjaarsbloeiers die je nu overal kunt kopen, tover je buitenruimtes snel om tot een vrolijk, zomers geheel.

 

De bloemetjes buiten zetten

 

Mijn laatste tip: Vergeet ook niet op internet te laten zien hoe mooi jouw tuin, terras of balkon nu is. Heb je je huis al te koop staan, maar met winterse buitenfoto’s? Laat dan nieuwe foto’s maken van je lentetuin. Daar worden kijkers blij van…. En blije kijkers worden eerder kopers!

Liesbeth Oldeman
Liesbeth Oldeman

ir. Liesbeth Oldeman is expert in woningpresentaties en Keurmerkstylist Vastgoed. Met haar bedrijf LO studio helpt zij huiseigenaren en makelaars met verkoopstyling en woningfotografie.

Daarnaast is zij docent bij de Vastgoedstyling Opleiding waar zij startende en ervaren verkoopstylisten opleidt tot specialisten in woningpresentatie.

Artikelen: 20