Huis kopen? Een aantal handige tips

Ben je al enige tijd op zoek naar je droomhuis of ben je je aan het oriënteren op de woningmarkt? Dan komen deze tips goed van pas bij het vinden en bij het kopen van jouw droomhuis op Huislijn.nl.

 

Huis kopen? Maak een wensenlijst

Maak een duidelijke wensenlijst waar de woning aan moet voldoen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de ligging, oppervlakte, aantal kamers, tuin en garage. Vergeet ook niet na te denken over wat je zoekt in de buurt, zoals winkels, parken, scholen en een dichtstbijzijnde oprit naar de snelweg.

Kijk op verschillende momenten van de dag

Ben je nog niet bekend met de buurt van die onwijs leuke woning die je hebt gezien? Ga dan op verschillende momenten van de dag en in het weekend de buurt eens bekijken. Op die manier kom je meer te weten over de buurt; de parkeermogelijkheden, drukte in de straat en de eventuele aanwezigheid van hangjongeren.

 

Bekijk meerdere huizen

Bekijk altijd meerdere huizen voordat je je definitieve keuze maakt. Bezichtig ook koophuizen die niet je eerste keus zijn. Door verschillende huizen te bekijken kun je deze goed met elkaar vergelijken, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

 

Wat kan je lenen

Weet wat je financiële mogelijkheden zijn. Er is niks vervelender dan je droomhuis vinden en het uiteindelijk financieel niet rond krijgen. Weet wat je kan lenen, zodat je gerichter kan zoeken.

 

Wat zijn de mogelijkheden van het huis

Onderzoek ook de mogelijkheden van het huis dat je wilt gaan kopen. Denk hierbij niet alleen aan je huidige situatie, maar ook aan de toekomst. Zijn er mogelijkheden voor een uit- of opbouw of het creëren van een extra kamer?

 

Geen overhaaste beslissingen

Je droomhuis gevonden? Wacht dat niet te lang met actie ondernemen. De huizenmarkt trekt namelijk aan en je wilt natuurlijk niet dat jouw droomhuis voor je neus wordt verkocht. Neem echter geen overhaaste beslissingen.

 

De aankoopmakelaar

Zodra het droomhuis is gevonden raden wij aan om een makelaar in te schakelen. De makelaar neemt veel zorgen uit handen bij het regelen van de aankoop. Bekijk ook eens de website van Makelaardij van der Linden: http://www.vanderlinden.nl/. Je vindt hier niet alleen veel informatie over een makelaar, maar ook tips voor het kopen van een huis. Daarnaast biedt Van der Linden in veel verschillende steden huizen aan. Wie weet staat jouw droomhuis tussen hun aanbod.

 

 

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 227