Top 3 van excuses om niet mee te doen aan Open Huizen Dag

De landelijke Open Huizen Dag komt er binnenkort weer aan. De eenvoudigste manier om potentiële kopers te verleiden jouw huis te bezichtigen. Superbelangrijk, want een eerste bezichtiging is dé eerste stap die leidt tot de verkoop van je huis. Dus waarom zou je er niet aan mee doen?

 

Ik ben misschien niet helemaal objectief, want ik heb destijds via een landelijke Open Huizen Dag mijn huis verkocht. Ik ben voor altijd fan! 😉 Maar ook omdat een Open Huis de meest laagdrempelige manier is om kijkers in je huis te krijgen, adviseer ik verkopers altijd mee te doen.

 

Waarom niet? Nou misschien wel om een van de volgende redenen. Ik deel graag de top 3 van excuses die ik van verkopers te horen krijg.

 

Geen zin, geen tijd, kost te veel moeite

Als je het goed wil doen, dan kost een Open Huis inderdaad tijd en energie. Op de dag zelf zal je 4 uur aanwezig moeten zijn om potentiële kopers een rondleiding door je huis te geven. En als je het echt goed wil doen, ben je zeker ook een tijd bezig met de voorbereiding.

Maar als je daarmee die koper trekt, waaraan je vlot huis verkoopt… dan is dat die moeite en tijd je toch zeker waard?

 

Er komen alleen maar pottenkijkers op af

Ja en? Misschien wordt een van die pottenkijkers wel stapelverliefd op jouw huis. Ook al woont die maar een paar huizen verderop. Het kan net de ligging, de afwerking, de grootte of de lichtinval zijn, die jouw huis een stuk aantrekkelijker maakt dan de hare/zijne. Als jouw huis helemaal klaar is voor de verkoop, dan zou het toch ook geen probleem moeten zijn om vreemden, maar ook pottenkijkers, je huis te laten zien.

 

Tip: Meld je aan voor de gratis online workshop “in 1 dag je huis verkopen”

 

Vorige keer kwamen er ook geen kijkers tijdens Open Huis

Dat kan…… en wat heb je daarvan geleerd? Heb je je presentatie aangepast, zodat je op internet nu wel meer kijkers verleidt tot het bezoeken van je huis? Of heb je je erbij neergelegd en de moed verloren? Als dat laatste het geval is, dan vrees ik dat het je echt geld gaat kosten. Dat je de vraagprijs hebt of gaat verlagen. Dat je hele zware prijsonderhandelingen krijgt. Dat is duur, veel duurder dan je huis aantrekkelijk te maken voor de verkoop. Begin hiermee en probeer het opnieuw! Staat je huis via een makelaar in de verkoop vraag hem of haar dan ook om tips. En activeer je woning natuurlijk als Open Huis op Huislijn.nl.

 

Gratis online workshop

Op 1 maart om 19:30 uur geef ik een gratis online workshop waarin ik vertel hoe je heel veel kijkers trekt, zodat je in 1 dag je huis verkoopt. Meld je hier aan. (https://lo-studio.webinargeek.com/workshop-open-huis). Ben je dat tijdstip verhinderd? schrijf je toch in, dan stuur ik je nadien de opname toe.

 

Want als je mee doet aan de Open Huizen dag, doe het dan goed! Ga er voor 100% voor en zorg dat je heel veel kopers trekt.

Liesbeth Oldeman
Liesbeth Oldeman

ir. Liesbeth Oldeman is expert in woningpresentaties en Keurmerkstylist Vastgoed. Met haar bedrijf LO studio helpt zij huiseigenaren en makelaars met verkoopstyling en woningfotografie.

Daarnaast is zij docent bij de Vastgoedstyling Opleiding waar zij startende en ervaren verkoopstylisten opleidt tot specialisten in woningpresentatie.

Artikelen: 20