Maak van jouw thuis een aantrekkelijk huis!

Verkoopstyling, is dat niet iets met kussentjes schuiven? Ja zeker! Maar verkoopstyling is nog veel meer. Als jij denkt dat als je kussentjes maar netjes op de bank liggen, je huis aantrekkelijk voor de verkoop is. Dan moet ik je helaas teleurstellen.

 

Maar wat is verkoopstyling dan wel?

 

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden, maak ik graag de vergelijking verkoopstyling versus interieurstyling. Veel verkopers weten namelijk wel wat interieurstyling inhoudt. Vaak wordt gedacht dat verkoopstyling hetzelfde is.

 

Niets is minder waar! Het grote verschil is dat een interieurstylist jouw huis volgens jouw wensen zal inrichten en stylen. Passend bij jouw gezinssituatie, jouw woonsmaak, jouw levensstijl, etc. Alles om ervoor te zorgen dat jij je thuis voelt in jouw huis.

 

Een verkoopstylist daarentegen richt zich juist niet op de huidige bewoner(s) van een woning maar op de toekomstige bewoner(s). Niet jouw woonsmaak is leidend, maar die van potentiële kopers. Vandaar dat het ook zo belangrijk is om, voordat jij je huis in de verkoop zet, uit te zoeken wie de ideale doelgroep van jouw huis is.

 

Die ideale doelgroep kun je onder andere bepalen aan de hand van:

  • De kenmerken van je huis, zoals het aantal vierkante meters, aantal kamers, aantal verdiepingen, tuin of balkon.
  • Bijzondere elementen van je huis, bijvoorbeeld een open haard, openslaande deuren, het bouwjaar of -stijl van je huis, etc.
  • De ligging van je huis, denk aan kenmerken van je buurt, jouw stad of dorp, de voorzieningen in de omgeving, etc.

 

Het kan best zijn dat jij perfect past in deze doelgroep. Maar dan nog betekent dat niet dat je niets hoeft te veranderen in huis. Of dat alleen het recht leggen van de kussentjes op je bank voldoende is.

 

Kopers zijn op zoek naar (meer) ruimte. Tijdens een bezichtiging willen ze zien of de woning voldoende ruimte heeft. Ze willen ‘voelen’ of de woning bij hen past. Ze willen zich zelf ‘zien wonen’ in jouw huis.

 

De juiste sfeer

De verkoopstylist weet precies hoe zij jouw interieur met eenvoudige ingrepen kan transformeren naar dat ideale huis. Een huis dat lekker licht en ruim oogt. Waar bijzondere kenmerken van jouw huis goed opvallen. En waar de juiste sfeer hangt die de doelgroep zo aantrekkelijk vindt.

 

Tijdens een bezichtiging willen kopers zich snel thuis voelen in jouw huis. En dat is precies het tegenovergestelde van wat een interieurstyliste doet. Die maakt van een huis jouw thuis…. en niet dat van potentiële kopers.

 

Wil je de beste prijs voor je huis…?

Een verkoopstyliste maakt van jouw thuis wel een aantrekkelijk huis voor kopers! Zij kent de geheimen van een aantrekkelijke styling specifiek voor de verkoop van je huis. Wil je de beste prijs krijgen voor je koopwoning of de verkoopperiode zo kort mogelijk houden? Schakel dan een professionele verkoopstylist in, die helpt je je huis vlot te verkopen!

Liesbeth Oldeman
Liesbeth Oldeman

ir. Liesbeth Oldeman is expert in woningpresentaties en Keurmerkstylist Vastgoed. Met haar bedrijf LO studio helpt zij huiseigenaren en makelaars met verkoopstyling en woningfotografie.

Daarnaast is zij docent bij de Vastgoedstyling Opleiding waar zij startende en ervaren verkoopstylisten opleidt tot specialisten in woningpresentatie.

Artikelen: 20