De verkoop van huizen zit in de lift

De verkoop van huizen zit in de lift. Het kadaster komt met dit goede nieuws over de woningmarkt. Afgelopen maand zijn er 25% meer huizen verkocht dan een jaar eerder in september. Zo zijn er afgelopen maand ruim 16.000 woningen van huiseigenaar gewisseld. Opvallend daarbij is dat in Friesland er zelfs een stijging was van 43%. Makelaars daar kunnen helemaal terugkijken of een fantastische maand.

 

Hypotheekrente slechts 2.37%

De lage hypotheekrente speelt zeker mee in de stijgende vraag naar koopwoningen. Zo kan je nu al een hypotheek afsluiten met een rente van 2,37% (looptijd van 10 jaar met Nationale Hypotheekgarantie). In dit komt ten goede van de verkoop van huizen.

 

Onderwaterhypotheken

Ondanks dat er de afgelopen 2 jaar behoorlijk is afgelost op de hypotheek, meldt de Nederlandsche Bank dat dit weinig invloed heeft gehad op de “onderwaterhypotheken”. Voor dit probleem zal de prijs van koopwoningen dus nog verder moeten stijgen.

 

 

Ook op Huislijn.nl is het nog steeds erg druk met bezoekers. Afgelopen maand is de huizensite opnieuw door bijna 1 miljoen consumenten bezocht. De Open Huizen route van 3 oktober was zeer succesvol, het aantal bezoekers op zaterdagochtend steeg dan ook explosief.

 

Huislijn.nl website van het jaar…

Trots zijn wij op de nominatie van website van het jaar.

 

 

 

 

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 204