Huizenmarkt
Verhuizen - TV kijken

De verkoop van huizen zit in de lift

De verkoop van huizen zit in de lift. Het kadaster komt met dit goede nieuws over de woningmarkt. Afgelopen maand zijn er 25% meer huizen verkocht dan een jaar eerder in september. Zo zijn er afgelopen maand ruim 16.000 woningen van huiseigenaar gewisseld. Opvallend daarbij is dat in Friesland er zelfs een stijging was van 43%. Makelaars daar kunnen helemaal terugkijken of een fantastische maand.

 

Hypotheekrente slechts 2.37%

De lage hypotheekrente speelt zeker mee in de stijgende vraag naar koopwoningen. Zo kan je nu al een hypotheek afsluiten met een rente van 2,37% (looptijd van 10 jaar met Nationale Hypotheekgarantie). In dit komt ten goede van de verkoop van huizen.

 

Onderwaterhypotheken

Ondanks dat er de afgelopen 2 jaar behoorlijk is afgelost op de hypotheek, meldt de Nederlandsche Bank dat dit weinig invloed heeft gehad op de “onderwaterhypotheken”. Voor dit probleem zal de prijs van koopwoningen dus nog verder moeten stijgen.

 

 

Ook op Huislijn.nl is het nog steeds erg druk met bezoekers. Afgelopen maand is de huizensite opnieuw door bijna 1 miljoen consumenten bezocht. De Open Huizen route van 3 oktober was zeer succesvol, het aantal bezoekers op zaterdagochtend steeg dan ook explosief.

 

Huislijn.nl website van het jaar…

Trots zijn wij op de nominatie van website van het jaar.

 

 

 

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ronald Barends
Load More In Huizenmarkt

Facebook Comments

Check Also

Gekte op de woningmarkt. Huizenprijzen blijven stijgen

Er heerst gekte op de woningmarkt. Het ene ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl