tips om je huis sneller te verkopen met Facebook

Dit maakt dat Facebook het meest populaire en meest gebruikte Social Media platform van Nederland is.

Je huis verkopen via Facebook is dus helemaal niet zo’n gek idee. Je krijgt er simpelweg meer (online) bezichtigingen door.

Ook blijkt dat er helemaal niet zo veel makelaars zijn die op dit moment Facebook op de juiste manier inzetten. We hebben wel een handjevol huisverkopers gezien die op eigen initiatief erg goed bezig zijn, maar gezien de potentie zijn dit er nog maar erg weinig.

 

Hoe kan je het huis sneller verkopen op Facebook?

We hebben 20 tips voor je op een rijtje gezet waarmee je direct mee aan de slag kunt. Let op: het is geen snel-rijk-worden-methode, het vergt wel enige inspanning en doorzettingsvermogen.

Wij zijn er van overtuigd deze tips je kunnen helpen om je huis sneller te verkopen voor de juiste prijs. Want het is heel simpel; hoe meer bezichtigingen je krijgt, hoe groter de kans is dat je het huis voor het bedrag verkoopt dat jij in je hoofd hebt.

Let’s start!

 

Tip #1. Onderneem vandaag nog actie

Van uitstel komt afstel. Je hebt niets aan een goed idee als je het niet uitvoert. Een paar beweringen die ook hierop van toepassing zijn. Veel huisverkopers wachten af. Ze zijn er van overtuigd dat hun makelaar ‘het wel regelt’.

Maar dit is iets wat je makelaar dus niet voor je doet. Hij gaat niet specifiek voor jouw huis een Facebook actie op touw zetten. Het komt er dus op neer dat je ZELF actie zult moeten ondernemen. Je zult van passief en afwachtend naar het actief benaderen van de koper moeten gaan. Wees daar waar veel potentiële kopers zijn.

Begin dus vandaag nog met het zetten van de eerste stap op Facebook.

 

Tip #2. Een eigen pagina op Facebook voor jouw huis

Als je al een privé account hebt op Facebook, kun je ook een pagina aanmaken. Heb je nog geen eigen account, maak die dan eerst aan.

De pagina die je gaat aanmaken is een zogenaamde bedrijfspagina. Een dergelijke pagina biedt veel mogelijkheden en opties die je nodig hebt om op de juiste manier op Facebook te promoten.

Zo kun je met een bedrijfspagina:

  • Berichten inplannen in de toekomst
  • Resultaten meten
  • Mensen kunnen je pagina liken (blijven automatisch op de hoogte)
  • Adverteren op Facebook
  • En nog veel meer…

Maak dus als eerste stap een bedrijfspagina aan.

 

Tip #3. De berichten die je kan plaatsen

Als je met de vraag zit wat je dan moet plaatsen op Facebook, hebben we hierbij wat inspiratie voor je.

Zo kun je bijvoorbeeld alle foto’s die in je online advertentie staan één voor één op Facebook plaatsen. Zet er een regeltje met leuke tekst bij en je hebt alweer een stuk of 15 berichten klaar staan.

Gebruik je mobiel en maak foto’s van kleine details van het huis. De mensen die op Facebook zitten houden enorm van plaatjes, maak daar dus gebruik van. Vergeet niet een leuke tekst er bij te zetten, waarom je bijvoorbeeld die foto hebt genomen en wat daarbij jouw gedachten zijn.

Als je het persoonlijk maakt wordt het nog aantrekkelijker om te lezen. Mensen lezen graag over andere mensen op Facebook.

Als laatste willen we hierbij nog vermelden dat je kan kijken naar wat grote bedrijven doen, wat zij plaatsen op Facebook. Probeer te brainstormen over hoe jij dit op jouw huis kan toepassen.

Het gaat er om dat je zoveel mogelijk mensen bereikt en op deze manier op te vallen met je huis.

 

Tip #4. Wees niet bang voor het blauwe monster

We krijgen wel eens de opmerking van een huisverkoper dat hij of zijn bang is om met Facebook aan de slag te gaan. De belangrijkste reden hiervoor is dat hun privacy geschonden zou worden.

Het is goed om te beseffen dat een bedrijfspagina helemaal los staat van een persoonlijke privé pagina. Verder kun je het zo persoonlijk maken als jij wilt. Ook kun je zaken zo instellen dat je aangeeft wie wat wel of juist niet mag zien.

 

Tip #5. Laat je niet verleiden om te blijven hangen

Misschien een overbodige tip, maar het overkomt ook ons nog te vaak. Ben je druk bezig berichten aan het maken op Facebook, zie je in het nieuwsoverzicht dat iemand een leuk plaatje of persoonlijk bericht heeft geplaatst.

Want de kracht van Facebook is gelijk ook zijn grootste valkuil; het geeft zo ontzettend veel afleiding. Vergeet dus niet waarom je op Facebook aanwezig bent. Jouw doel is je huis verkopen.

Zet desnoods de wekker in je telefoon op een kwartier en dat is dan de tijd waar je het mee moet doen.

Jopa Ivos
Jopa Ivos
Artikelen: 1