Sorry, maar verkoopstyling heb ik niet nodig!

Maar nog niet alle verkopers zijn overtuigd. Nog steeds vinden sommige verkopers verkoopstyling een overbodige luxe. Hier de meest genoemde bezwaren waarom verkoopstyling ‘echt geen zin heeft’.

Iedereen vindt ons huis geweldig.”

Jouw vrienden en familie zijn altijd lovend over jouw huis en inrichting. Ook jij vindt je huis geweldig en kunt je niet voorstellen dat potentiële kopers niet als een blok voor jouw huis vallen. Bedenk dan goed dat de smaak van je familie en vrienden niet hetzelfde hoeft te zijn als die van potentiële kopers. Wie is de doelgroep van jouw huis? Spreekt de inrichting van jouw woning die doelgroep wel aan? Een objectieve en professionele blik van een verkoopstylist kan in zo’n geval echt goud waard zijn.

 

De vorige keer dat we ons huis verkochten hoefden we ook niets te doen.”

Tsja, tijden zijn veranderd……. Nu staan er heel veel huizen te koop. Kopers vinden ze allemaal op internet. De concurrentie is groot. De manier waarop je je huis presenteert op internet, bepaalt hoeveel kijkers jij over de vloer krijgt voor een bezichtiging. De eerste indruk vindt daar plaats. Niet meer via een bord in de tuin of in de etalage van de makelaar. Aantrekkelijke foto’s van je huis kun je pas maken, als jouw huis helemaal verkoopklaar is. Verkoopstyling & professionele fotografie is de ‘gouden combinatie’.

 

Verkoopstyling is duur”.

Verkoopstyling kost inderdaad geld. Maar investeren in verkoopstyling kan je ook veel geld besparen en zelfs opleveren. Hoeveel kost een prijsverlaging wanneer je woning over een half jaar nog niet is verkocht? Prijsverlagingen vinden vaak in stappen van €10.000 tot zelfs €40.000 per keer plaats. Maar ook iedere maand dubbele woonlasten tellen aan. Het inhuren van een verkoopstyliste is vaak een fractie van deze kosten.

 

En? Heb ik je een beetje aan het denken gezet? Twijfel je nog of verkoopstyling zin heeft? Weet je niet zo goed waar je een professionele verkoopstyliste kunt vinden? Neem dan een kijkje op de website van de Keurmerkstylist Vastgoed. Daar vind je verkoopstylistes die zich bewezen hebben. Die precies weten hoe jouw huis het beste voor de verkoop gepresenteerd kan worden. Zodat jij snel en voor de beste prijs je huis verkoopt!

 

Liesbeth Oldeman
Liesbeth Oldeman

ir. Liesbeth Oldeman is expert in woningpresentaties en Keurmerkstylist Vastgoed. Met haar bedrijf LO studio helpt zij huiseigenaren en makelaars met verkoopstyling en woningfotografie.

Daarnaast is zij docent bij de Vastgoedstyling Opleiding waar zij startende en ervaren verkoopstylisten opleidt tot specialisten in woningpresentatie.

Artikelen: 20