Huizenmarkt

Dat huis staat al twee jaar te koop…

Dus daar gaan we niet kijken, want dat kan niet goed zijn. Immers, een huis dat door iedereen voorbij is gelopen is of niet leuk, te duur, een bouwval of er wonen links de Tokkies en rechts de dorpsgek. Laten we het vooral maar houden bij het zoeken naar koopwoningen die minder dan 4 maanden te koop staan.

 

Gewoon pech
De redenatie is begrijpelijk, maar wellicht niet altijd terecht. We komen immers uit een tijd dat de woningen heel slecht verkochten (maar dat verandert nu snel) en soms heeft een eigenaar ook gewoon pech. Immers, als er in de eerste paar maanden niemand is komen kijken en daarna iedereen bovenstaande redenatie aanhield, dan zit je als verkoper mooi met de gebakken peren.

 

Water stroomt naar het laagste punt
Daarnaast is het goed om te kijken wat het prijsverloop is geweest. Wellicht was de verkoper nog wat opportunistisch ten tijde dat de woning in de verkoop kwam, maar is hij ondertussen naar een redelijk of zelfs scherp niveau gezakt. Wie de prijs heeft laten zakken zal deze niet meer omhoog doen, maar nieuwe verkopers houden rekening met de opleving van de markt en prijzen hoger. Ofwel, de markt stijgt, maar de oude woning blijft staan voor de prijs die op het dieptepunt van de woningmarkt reëel was.

 

Vervelend voor de verkoper, maar gunstig voor de koper! Wie nu op zoek is naar een scherp geprijsde woning adviseer ik dan vooral ook juist eens te zoeken op huizen die al langer te koop staan. En houd er rekening mee, deze staan er niet lang meer. Het water stroomt toch altijd naar het laagste punt. In goede en in slechte tijden.

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Rob Overduin
Load More In Huizenmarkt

Facebook Comments

Check Also

Een bouwkundige keuring is vaak geen overbodige luxe

Een huis kopen is een hele stap, niet ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl