Kopen / Verkopen
huis

Vindt uw droomhuis, 5 tips

 

5 tips om je droomhuis te vinden

 1. Woonwensen
  Maak eerst duidelijk naar welk huis je op zoek bent en wat voor eisen je stelt aan de nieuwe woning. Denk daarbij aan het aantal slaapkamers, ligging van de tuin, soort keuken, woonoppervlakte, bouwjaar, afwerking, parkeergelegenheid, afstand naar winkels/scholen/werk enz. enz. Maak een duidelijke lijst van wensen waar het huis aan moet voldoen.
 2. Je financiële mogelijkheden
  Laat vooraf berekenen wat je maximaal kunt lenen, maar bepaal ook wat je aan maximale maandlasten wilt gaan betalen. Houdt dan niet alleen rekening met het maandelijkse hypotheekbedrag, maar ook met andere lasten zoals verzekeringen, gas/water/elektriciteit, onderhoud en gemeentelijke belastingen.
  Vraag een vrijblijvend hypotheekgesprek aan
 3. Zoeken op Huislijn.nl
  Op Huislijn.nl kan je op allerlei manieren een huis zoeken. Hoe meer filters je inzet hoe beter de woning voldoet aan je zoekopdracht. Op Huislijn.nl kan je ook “specifiek zoeken”. In het veldje op de startpagina “specifiek zoeken” kan je een eigenschap invullen waaraan de woning moet voldoen. Bijvoorbeeld: atelier, paardenstal, aanlegsteiger, dakterras, rieten dak, boerderij enz. Op deze manier kan je heel gericht zoeken.
 4. Zoekprofiel aanmaken
  Op Huislijn.nl kan je een zoekprofiel aanmaken. Iedere nacht controleert Huislijn.nl dan of er nieuwe koopwoningen voldoen aan je zoekprofiel. Deze woning(en) ontvang je dan in de ochtend per mail. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte.
 5. Bezichtigingen
  Als je meerdere huizen hebt geselecteerd om te gaan bezichtigen, probeer deze dan op één dag te gaan bekijken. Dat scheelt niet alleen tijd maar je kunt dan ook beter vergelijken.
  Maak een lijstje met vragen voor de eigenaar of makelaar zodat je geen belangrijke zaken vergeet. En als de eerste indruk niet goed is, blijf dan niet te lang hangen. Maar zoek rustig verder totdat je een woning vindt waar je wel een goed gevoel bij hebt.

Bekijk niet alleen de woning zeer kritisch maar verdiep je ook in de omgeving. Ga een keer in het weekend en op een avond kijken.

Aankoopmakelaar

Het kopen van een huis kent vele valkuilen. Het inschakelen van een deskundige aankoopmakelaar is dan ook geen overbodige luxe. Een aankoopmakelaar onderhandelt niet alleen over de beste prijs, maar geeft ook essentiële informatie over de woning. Denk daarbij aan (verborgen) gebreken, bouwkundige staat, bestemmingsplan enz.  Daarnaast adviseert hij/zij over de koopovereenkomst (onder andere: ontbindende voorwaarden, speciale clausules en boetebedingen).

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ronald Barends
Load More In Kopen / Verkopen

Facebook Comments

Check Also

Interview met award winning fotograaf Tom Tomeij

Echt goede foto’s van je huis kunnen het ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl